Abarat

onschuldige horror
Auteur: 
Clive Barker
2002
Horror boeken jeugd: Abarat Clive Barker

Abarat is een fantasy en horror verhaal van Clive Barker voor jongeren dat vlot voorbij leest. De zeggingskracht zal jongeren (en kinderen) aanspreken, de relatieve eenvoud van de plot is iets te simpel voor volwassen lezers. De Abarat serie telt in totaal drie boeken en hoewel het veel horror elementen bevat is het uiteindelijk geen echt griezelige serie. De horror elementen worden binnen een fantasy universum verweven waarbij de nadruk eerder op verwondering dan op angst ligt. Een serie ook met een schoolmeisje in de hoofdrol, waardoor ze misschien eerder meisjes dan jongens zal aanspreken. Een sprookjesachtig verhaal met een eigen unieke verbeeldingskracht, zo typisch voor Clive Barker.

Candy Quackenbush onderneemt een geweldige reis die haar saaie bestaan voor altijd verandert. Het lot keilt haar over de magische drempel van een vergeten wereld. Van een veld in Minnesota duikt ze de enorme zee van Izabella in! Vanaf dat moment wordt ze meegesleept naar de vijfentwintig eilanden van de Abarat, een wereld die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien... of toch niet? Candy krijgt te maken met toverij, mysteries en fantastische wezens - vrienden en vijanden. En onderwijl probeert ze te begrijpen waarom ze naar deze plek is gekomen en waarom de boosaardige Kristoffel Kadaver zo zijn best doet om haar op te sporen.

Dit horror boek staat in beste horror boeken jeugd  

Met 'Abarat' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.