Het gesticht

The Asylum series 1
Auteur: 
Madeleine Roux
2013-2015

Dit horror boek staat in beste horror boeken jeugd  

Horror voor kinderen: Het gesticht, The Asylum Madeleine Roux

Het Gesticht is het eerste deel van de young adult horror boeken serie The Asylum van de schrijfster Madeleine Roux. Oorspronkelijk was het een trilogie, maar later heeft de schrijfster nog maar liefst drie extra boeken toegevoegd, en nog eens een prequel geschreven. In het Nederlands is voor zover wij weten enkel nog maar het eerste deel, Het Gesticht, verschenen. Het Gesticht is een spannend horror verhaal voor de jeugd dat vlot is geschreven

De zestienjarige Dan Crawford moet voor straf naar een speciale zomerschool om zijn eindexamen te kunnen halen. Toch heeft Dan er best zin in: op zijn eigen school heeft hij geen vrienden en wie weet wat voor mensen hij nu gaat ontmoeten. Al snel ontdekt hij dat het schoolgebouw een voormalig gesticht is waar gestoorde, levensgevaarlijke criminelen werden opgesloten. Wanneer Dan en zijn nieuwe vrienden Abby en Jordan het duistere gebouw onderzoeken, komen ze erachter dat het geen toeval is dat ze alle drie naar de school zijn gestuurd. Het oude gesticht is de sleutel tot een angstaanjagend verleden, en sommige geheimen kunnen niet voor altijd verborgen blijven.

Geschikt voor lezers vanaf 15 jaar ongeveer.

Met 'Het gesticht' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.