Hell House

het ultieme spookhuis
Auteur: 
Richard Burton Matheson
1971

Dit horror boek staat in beste horror boeken  

Horror klassiekers: Hell House, Richard Martheson

Richard Burton Matheson (1926-2013) was een Amerikaans schrijver van fantasy, horror en science fiction boeken. Hij is ook bekend als scriptschrijver, onder meer voor de horror televisieserie The Twilight Zone, al is dat misschien niet echt een aanrader. Tot Mathesons bekendste werken behoren zijn andere bekende horror boek I Am Legend (1954), The Shrinking Man (1956), A Stir of Echoes (1958), Hell House (1971) en What Dreams May Come (1978). Veel van zijn werken zijn verfilmd. Hell House is een typisch horror boek over een behekst huis, maar zoals Stephen King het zei: “Hell House is the scariest haunted house novel ever written. It looms over the rest the way the mountains loom over the foothills.” En als een meester van het horror boek zoals Stephen King zoiets zegt dan weet je dat dit boek de moeite moet zijn.

In het uitstekende horror boek Hell House zijn alle pogingen om achter de geheimen van Belasco House te komen geëindigd in moord, zelfmoord of gekheid. Maar dan wordt er een nieuw onderzoek ondernomen. Vier onbekenden gaan op zoek naar de ultieme geheimen van leven en dood...

Met 'Hell House' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.