Interview with the Vampire

The Vampire Chronicles 1
Auteur: 
Anne Rice
1976
Beste vampiers boeken: Interview with the vampire - Anne Rice

Het nu al een beetje klassieke gorhic horror boek Interview with the Vampire van Anne Rice heeft het vampierengenre voor een stuk een nieuwe richting doen inslaan met haar Vampire Chronicles boekenserie. For good or for worse. Het sindsdien populaire type van de geaffecteerde, romantische dandy vampier is misschien niet naar ieders smaak, maar in dit eerste boek van Anne Rice uit 1976 is het wel boeiend uitgewerkt. Ook door het personage van het zesjarige meisje dat ook een vampier is en veel minder dan de volwassen vampiers haar 'natuurlijke' impulsen kan controleren. Het boek is uiteraard vooral bekend geworden door de verfilming met Tom Cruise en Brad Pitt maar heeft als vampierenroman zeker zijn eigen merites. Toch voor de liefhebber vooral en met name voor de young adult lezer van tegenwoordig. En als de boeken naar je smaak zijn heb je geluk, er zijn nu al zo'n 11 boeken verschenen in de Vampire Chronicles.

In Interview with the Vampire houdt een journalist in een hotelkamer in San Francisco een interview met een bleke jongeman die beweert dat hij een vampier is. De man, Louis genaamd, vertelt hem een verhaal over schoonheid en het eeuwige leven. Zijn dood, en meteen zijn geboorte als onsterfelijke, zou hebben plaatsgevonden in het New Orleans van de 19e eeuw. Louis vertelt hoe Lestat, zijn mentor, hem alles leert over zijn nieuwe gave, zijn zwakheden en de ongeschreven wetten van de vampierenmaatschappij.

Tags: 

Met 'Interview with the Vampire' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.