Ring

de Ring trilogie
Auteur: 
Kôji Suzuki
1991-1998

Dit horror boek staat in beste horror boeken series  

Beste horror boeken: Ring Kôji Suzuki

Kôji Suzuki werd in 1957 geboren in Hamamatsu. In 1990 won hij de op een na belangrijkste prijs voor fantasy in Japan met Rakuen (Paradijs), maar het echte succes kwam in 1991 met Ring. Suzuki is uitgegroeid tot een van de populairste schrijvers van Japan en zijn internationale doorbraak is een feit. Ring is een paranormale en zeer spannende thriller. Vanwege de mix van horror-, fantasy- en thrillerelementen wordt Kôji Suzuki ook wel vergeleken met Stephen King. Van Ring  (oorspronkelijk Ringu) zijn wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. In 2002 verfilmde de Amerikaanse regisseur Gore Verbinski Ring met in de hoofdrol Naomi Watts en behaalde Ring wereldfaam. In het Ring universum zijn ook nog de boeken Spiraal (Rasen) (1995) en Loop (Rupu) (1998) verschenen.

Eerst sterft er één meisje, dan blijkt een vriend van haar ook te zijn omgekomen. De doodsoorzaak is in beide gevallen een hartaanval. Wanneer er nog twee dode tieners worden gevonden, komt journalist Kazuyuki Asakawa bij toeval achter het verband tussen de sterfgevallen. De jongeren zijn alle vier op precies hetzelfde tijdstip gestorven met een blik van doodsangst op hun gezicht. Kazuyuki's onderzoek leidt naar een vakantiepark waar de vier precies een week voor hun dood een videoband hebben bekeken. 

Met 'Ring' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.