Summer of Night

een heerlijk horror verhaal van Dan Simmons
Auteur: 
Dan Simmons
2011

Dit horror boek staat in beste horror boeken  

beste horror boeken - Summer of Night

Opgelet: Summer of Night is spijtig genoeg niet vertaald in het Nederlands en dus enkel in het Engels te verkrijgen.

Summer of Night is echt klassieke horror van een van de grootmeesters in het horror genre, de Amerikaanse schrijver Dan Simmons die ons ook Carrion Comfort en The Terror bracht. Heel griezelig en spannend maar erg leuk om te lezen. Een echte aanrader in het horror genre dus.

Het is de zomer van 1960 en in het kleine stadje Elm Haven, Illinois, smeden vijf twaalfjarige jongens de krachtige banden die een leven vol verandering niet kan verbreken. Van fietstochten bij zonsondergang tot schaduwrijke schuilplaatsen in het bos, de dagen van de jongens worden gekenmerkt door alle geheimen en stiltes van een idyllische kindertijd. Maar te midden van de zonovergoten korenvelden wordt hun loyaliteit meedogenloos op de proef gesteld. Als midden in de nacht een lange stille bel luidt, weten de stedelingen dat dit het einde markeert van hun zorgeloze dagen. Uit de diepten van de Old Central School, een kolossaal fort getint met de mahoniegeur van doodskisten, rijst een onzichtbaar kwaad op. Vreemde en gruwelijke gebeurtenissen beginnen het dagelijks leven te overheersen en zaaien terreur door de eens zo idyllische stad. Vastbesloten om deze oude plaag uit te drijven, moeten Mike, Duane, Dale, Harlen en Kevin een bloedige oorlog voeren tegen een geheimzinnige gruwel die de nacht bezit...

Klinkt spannend en dat is het ook. Heel leuk geschreven en super eng.

Met 'Summer of Night' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.