The Hunger

deeply, deeply disturbing (Stephen King)
Auteur: 
Alma Katsu
2019

Dit horror boek staat in beste horror boeken   horror boeken voor fantasy fans  

The Hunger - beste horror boeken ooit

"Bovennatuurlijke spanning op zijn best...Het beste aan The Hunger is dat het je de stuipen op het lijf jaagt."- The New York Times Book Review

"Diep, diep verontrustend, moeilijk weg te leggen, niet aan te raden om in het donker te lezen." - Stephen King

The Hunger is een spannende en aangrijpende nieuwe voorstelling van een van Amerika's meest fascinerende historische momenten: de Donner Party met een bovennatuurlijke twist. Het kwaad is onzichtbaar en het is overal.

Dat is de enige manier om de reeks tegenslagen te verklaren die de wagentrein die bekend staat als de Donner-partij heeft geteisterd. Uitgeputte rantsoenen, bittere ruzies en de mysterieuze dood van een kleine jongen hebben de geïsoleerde reizigers tot waanzin gedreven. Hoewel ze dromen van wat hen te wachten staat in het Westen, beginnen lang begraven geheimen aan het licht te komen, en onenigheid onder hen escaleert tot het punt van moord en chaos. Ze lijken niet te kunnen ontsnappen aan de tragedie... of aan de gevoelens dat iemand - of iets - hen achtervolgt. Of het nu een vloek is van de mooie Tamsen Donner (van wie sommigen denken dat het een heks is), hun onverstandige routekeuze door onbekend terrein, of gewoon pech, de negentig mannen, vrouwen en kinderen van de Donner Party gaan in een van de dodelijkste en meest rampzalige westerse avonturen in de Amerikaanse geschiedenis.

Terwijl leden van de groep beginnen te verdwijnen, beginnen de overlevenden zich af te vragen of er echt iets verontrustends en hongerigs op hen wacht in de bergen... al die tijd. The Hunger combineert moeiteloos het bovennatuurlijke en het historische en is een griezelige, spannende kijk op de veranderlijkheid van de menselijke natuur, tot het uiterste gedreven.

The Hunger is originele nieuwe horror die spijtig genoeg niet in het Nederlands is vertaald. Het verhaal gaat over een echt gebeurde dramatische reis van Amerikaanse pioniers over de bergen maar de uitwerking maakt het voor iedereen interessant, ook voor niet-Amerikanen. Fascinerend om te lezen.

Met 'The Hunger' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.