Nachtzijde van de rivier

ghost stories
Auteur: 
Jeanette Winterson
2023

Dit horror boek staat in beste horror boeken  

Nachtzijde van de rivier - nieuw horror boek 2023

The Night Side of the River (Nachtzijde van de rivier) is een verzameling van moderne spookverhalen. Geen angstaanjagende horror maar een bundel van moderne verhalen over geesten en spoken in het digitale tijdperk. De genre-verruimende en meesterlijke nieuwe verzameling spookverhalen van Jeanette Winterson is echt wel de moeite. Een geest heeft geen substantie, maar wel kracht (en aanwezigheid) en kan in alternatieve vormen verschijnen. In de metaverse zijn we allemaal alternatieve vormen. De doden zullen zich bij ons voegen.

Ons leven is digitaal, openbaar en staat altijd aan. We volgen onze vrienden en familie overal naartoe. We hebben duizenden jaren aan kennis binnen handbereik. We weten alles over onze wereld. Maar niets over die van hen. Wij zijn veranderd, maar onze spoken niet. Ze hebben zich simpelweg aangepast en ontwikkeld, hebben nieuwe kanalen gevonden om ons te bereiken. Ze leven in onze apps en dolen door de metaverse, net zoals ze in onze huizen en herinneringen rondspoken, steeds op zoek naar nieuwe manieren om contact te leggen. Om met ons te leven. Om ons eraan te herinneren. Om ons te verleiden. Om wraak te nemen. Het is niet aan ons om deze verhalen te vertellen. Het zijn de verhalen van de doden – van hen die we verloren, liefhadden, zijn vergeten... en vrezen. Sommige verhalen zijn fictie, maar sommige misschien wel niet.

Met 'Nachtzijde van de rivier' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.