Exquisite Corpse

een horrorboek over een kunstige seriemoordenaar
Auteur: 
Poppy Z Brite
1997

Dit horror boek staat in beste horror boeken  

Exquisite Corpse - horror boeken seriemoordenaars

Van de auteur van Lost Souls, Drawing Blood, and Wormwood komt een spannende en huiveringwekkende roman die volgens bestsellerauteur Peter Straub dient als een 'gids naar de hel'. Exquisite Corpse is huiveringwekkende horror die spijtig genoeg niet in het Nederlands is vertaald. Enkel te verkrijgen in het Engels dus.

Voor seriemoordenaar Andrew Compton is moord een kunst, de meest intieme kunst. Nadat hij zijn eigen dood heeft geveinsd om uit de gevangenis te ontsnappen, begeeft Compton zich naar de Verenigde Staten met als enige ambitie zijn 'kunst' naar nieuwe hoogten te brengen. Gekweld door zijn eigen perverse verlangens en aangetrokken om jonge jongens te bezitten en te vernietigen, bundelt Compton onbedoeld zijn krachten met Jay Byrne, een losbandige playboy die zijn 'kunst' tot het uiterste heeft gedreven, zelfs Compton had zich dat niet eerder kunnen voorstellen. Compton en Byrne hebben samen hun zinnen gezet op Tran, een exquise jonge Vietnamees-Amerikaanse wegloper, die zij beschouwen als het perfecte slachtoffer.

Poppy Z. Brite beweegt zich snel van de groezelige straten van het Londense Piccadilly Circus naar de decadentie van de New Orleans French Quarter en ontleedt het landschap van marteling en nodigt ons uit in de geest van een moordenaar. Exquisite Corpse bevestigt Brite als een schrijver die categorisering tart. Het is een roman voor degenen die het aandurven te betreden waar het heilige en profane één worden.

Met 'Exquisite Corpse' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.