Frankenstein

de moderne Prometheus
Auteur: 
Mary Shelley
1818
Horror boeken klassiekers: Frankenstein van Mary Shelley

Met Frankenstein van de Engelse schrijfster Mary Shelley zijn we gekomen aan het oudste boek in onze lijst van beste horror boeken. Mary Shelley schreef in totaal vijf romans maar Frankenstein is haar meest bekende roman veruit. Ze schreef het toen ze nog maar achttien jaar oud was. Het is misschien het oudste boek in deze lijst maar nog altijd erg de moeite om te lezen en een van de meest invloedrijke horror boeken ooit.

Frankenstein is het verhaal van de excentrieke wetenschapper Victor Frankenstein, die bezeten is van de wens om een levend wezen te scheppen. Hij maakt een lichaam met stukken van lijken en probeert het tot leven te brengen. Uiteindelijk slaagt hij erin, maar de mislukte creatie wil vervolgens zijn maker - en alles waar deze waarde aan hecht - vernietigen, wanneer de wetenschapper zelf zijn schepping verstoot. Het monster neemt wraak en Victor Frankenstein begint de jacht op zijn creatuur. Deze macabere roman in brievenvorm is een voorloper van de sciencefiction en horror. Voor de moderne lezer weinig échte griezel, maar wel een erg menselijk inzicht in hoe de maatschappij een monster schept.

Dit horror boek staat in beste horror boeken  

Met 'Frankenstein' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede horror boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide lijsten met top 10 horror boeken, top 10 horror boeken voor de jeugd en de beste horror boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed fhorror boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete horror boek.

Op ScienceFictionBoeken.com vind je anders ook nog lijsten van de science fiction boeken en elders fantasy boeken. Veel leesplezier.